Vad händer om mitt tak börjar läcka – gäller garanti?

Ditt tak ska hålla länge och vara en trygghet. Däremot kan även det bästa takbytet ta skada av väder, vind och andra oförutsedda händelser. För att erbjuda dig som kund trygghet och lugn erbjuder vi på Västra Götalands Tak därför hela 30 års vattentätgaranti på våra jobb.

Vi anser att det sista du som kund ska behöva är att oroa dig över ditt nya tak. Ditt nya tak ska hålla länge, därför är denna långvariga garanti en självklarhet för oss att inkludera. Du förtjänar att sova gott om nätterna med vetskapen att taket håller tätt.

Kontrollera taket regelbundet – upptäck fel tidigt

Av alla tak Anticimex inspekterade under 2020 hade hela 13 procent skador eller brister som krävde direkt åtgärd. Vi rekommenderar dig att med jämna mellanrum ge ditt tak en ordentlig översyn. Särskilt om oväder dragit förbi, men också i vanliga fall. Genom att tidigt identifiera ett möjligt fel kan du undvika stor skada och dyra renoveringar invändigt. Det här gör du bäst genom att vända dig till proffs. Våra takläggare står alltid redo att inspektera ditt tak och säkerställa att allt står rätt till.

Mitt tak läcker – vad gör jag?

Skulle du upptäcka att ditt tak läcker gäller det att agera snabbt. Skadan är redan skedd och ju längre du låter den fortlöpa kommer följderna bli större. En liten läcka kan snabbt ge stora konsekvenser på huset. Kontakta en takläggare direkt och invänta assistans. Därefter görs en bedömning av omfattningen innan en åtgärdsplan sätts upp. Likt vid de flesta olyckor gäller det att snabbt angripa problemet, det är ingen skillnad med takläckor.

VGTaks garanti för vattentätt tak – i 30 år

För största möjliga trygghet lämnar våra takläggare hela 30 års garanti på ett vattentätt tak. Att byta tak är en stor insats och när det väl är utfört ska det kännas tryggt. Varken oväder, handhavandefel eller storm ska falla på dig som villaägare. Skulle det börja läcka in kan du som kund känna en trygghet i att saker och ting kommer bli bra utan krångel och dyra offerter. Vi hjälper dig.

Gäller allmän garanti på ett vanligt takbyte?

Ja, våra skickliga takläggare lämnar alltid 10 års garanti på utförda arbeten. Vi är också kvalitetssäkrade och godkända av Villaägarnas Riksförbund och lever upp till deras hårda kvalitets- och servicekrav. Med andra ord är vi en trygg aktör du kan räkna med. Skulle något bli fel kan du alltid vända dig till oss, så åtgärdar vi det.

Du som kund kan känna en trygghet i att eventuella vattenläckor kommer tas om hand utan krångel. Vår 30-åriga garanti räcker under den generella livslängden för ett tak innan byte bör ske. Däremot bör du regelbundet se över ditt tak, det är inte roligt när det helt plötsligt börjar droppa från taket i vardagsrummet.

Har du fler frågor och funderingar kring våra garantier och hur vi jobbar? Kanske står du idag inför ett takbyte och vill ha rådgivning och hjälp? Varmt välkommen att kontakta oss för assistans!