vgtak-1

KOMPLETTA TAKRENOVERINGAR

DIPLOMERADE TAKLÄGGARE

30vattentatt
vgtak-2

FASTA PRISER

Garanti

SNABBA JOBB

30-ÅRS GARANTI

vgtak-3

Takbyte och byta tak

Västra Götalands Tak AB utför komplett takbyte och byter tegeltak, plåttak och papptak. Vi utför takbyte och byter tak i hela Götaland och Småland åt både privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare. Vid takbyte använder vi takpannor som är ytbehandlade för att på bästa sätt stå emot väder och vind. Vid takbyte av alla typer av tak är vi rätta för dig. Att byta tak med oss går smidigt då vi är helhetsentreprenörer åt dig så du slipper tänka på något. Vi är diplomerade takläggare, med 25-års erfarenhet i branschen.

byta tak och takbyte

Vårt miljöansvar

Eftersom Västra Götalands Tak AB ingår i Svensk Metallåtervinning AB tar vi hand om och sorterar byggavfallet efter varje takprojekt. Du som kund slipper att ta hand om byggavfallet samtidigt som du kan vara säker på att vi ser till att det i största möjliga mån återvinns. Genom att använda miljöcertifierade materialtillverkare och duktiga återvinningsleverantörer bidrar vi till en mindre negativ miljöpåverkan.

Miljö
takbyte och byta tak

Byta tak – en värdehöjare

Funderar du på om det är lönsamt att renovera taket? Ett nytt tak ger inte bara huset ett bra skydd mot väder och vind. Det skapar även ett fräscht och snyggt utseende till hela huset. Flera fastighetsmäklare menar att just takrenovering är en riktigt bra investering för att höja marknadsvärdet. Kontakta oss om du behöver byta tak i Göteborg.

När takbytet är nära

Om det gått så pass långt att man måste renovera hela taket kanske det är på tid att byta tak. Då får man möjligheten att fräscha till utseendet på hela huset med ett nytt tak. Vi som takläggare ser till att det inte bara överensstämmer med husets färger och detaljer utan även att takbytet utförs smidigt och säkert.

Det kan vara lockande att känna att priset blir något billigare om man gör jobbet själv men det är mycket att tänka på vid takrenovering eller takbyte. Det är till exempel otroligt viktigt att undertaket läggs på rätt sätt så att det passar rätt typ av yttertak så att taket ventileras. Om det bildas fukt på insidan av taket så kan man vid senare skede få mögelproblem eller problem med röta. Det är också viktigt att anpassa takbeläggningen till resterande husets utseende så att helheten av huset och taket ser bra ut. Om vattenavrinningssystemet inte är anpassat till det nya taket måste man se till att lägga nytt.

Utöver det komplicerade arbete med takläggning och takbyte så är det också väldigt tidskrävande och görs det slarvigt eller av en oerfaren hantverkare så kan det kosta många gånger fler än vad man räknade på att arbetet skulle kosta. Västra Götaland Tak AB hjälper dig såklart hela vägen, från första kontakt med oss, projektering och offert ända fram till det färdiga taket. Lått oss byta ditt tak så ser vi till att du kan göra annat under semestern.

Takbyte

Så här undviker du ett sjukt tak

Ett tak som inte håller tätt kallas för ett “sjukt” tak. När det väl börjar läcka in är det ett tydligt tecken på att taket är sjukt och behöver repareras. Ännu bättre är det om du som fastighetsägare kan förekomma läckage genom att förebygga skador. Det blir i de allra flesta fall betydligt billigare än att både laga en skada och troligen även sanera och reparera andra skador på byggnaden som uppkommit till följd av läckaget. Om du tror att ditt tak inte mår så bra så kan hjälper vi dig.

Kontrollpunkter för friska tak

Du kan själv kontrollera flera områden och på så sätt förebygga problem. Några av de viktigaste kontrollpunkterna för ett friskt tak är:

  • Kontroll av takpannor: säkerställ att alla pannor är hela och ingen har spruckit.
  • Kontrollera att alla plåtar och beslag är hela och håller tätt.
  • Avlägsna eventuell mossa från takpannorna.
  • Undersök så underlaget under pannorna (takpappen) är i gott skick och håller tätt.
  • Var uppmärksam på vinddrag inomhus: det kan vara ett tecken på att materialet under takpannorna är i dåligt skick.
  • Se över nockpannor och anslutning mellan nocken och översta pannraden.
  • Rensa hängrännor och stuprör regelbundet.
  • På vinklade tak behöver de så kallade vinkelrännorna inspekteras.

Leverantörer

Vi använder oss alltid av produkter med kända fabrikat från ledande leverantörer. Eftersom ditt nya tak ska hålla i många år används självklart de bästa produkterna. Tillsammans med dig går vi igenom de olika valen av takprodukter och du bestämmer själv vilka du tycker passar bäst till just ditt hus. Letar du efter en takläggare i Borås, Jönköping, Nässjö, Göteborg eller Kalmar? Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa att byta tak.