Jönköping Vättern på sommaren

Takbyte steg-för-steg

När du genomför ett takbyte med oss på Västra Götalands Tak är en sak säker: du får ett professionellt lagt tak som både håller och är snyggt i många år. Så, hur går det till när du anlitar oss – här är en steg-för-steg-guide till nytt tak med VG Tak.

Planering och vikten av förberedelser

Innan arbetet påbörjas ser vi till att allt är ordentligt planerat och genomgånget. Tillsammans med dig väljer ut rätt material och utseende, ordnar med tillstånd och sätter tydliga tidsramar och budget. Förarbetet och planeringen är avgörande för att ditt nya tak ska komma smidigt på plats, i tid.

Steg 1: Inspektion och bedömning

Precis som andra yrkespersoner vill vi skaffa oss en klar bild av nuläget för att kunna ställa rätt diagnos och ge både dig oss oss rätt förutsättningar och beslutsunderlag. Första steget är en inspektion av ditt nuvarande tak. Det ger oss en uppfattning om skicket och vilka åtgärder som behövs och i vilken ordning de ska ske.

Steg 2: En ny start – rivning av gamla taket

Genom att riva gamla taket med det nya taket i tankarna ser vi till att processen är snabb, smidig och lägger en bra grund inför arbetet med nya taket. Eventuella skador på takstolar och andra underliggande konstruktioner åtgärdas

Steg 3: Nytt tak, från grunden

Nu börjar vi bygga ditt nya tak. Undertak eller råspont, underlagspapp och läkt monteras så att ditt tak står emot väder och vind och ger en ideal grund att lägga yttersta materialet (till exempel takpannor) på. Vi ser också till att eventuella genomföringar, för till exempel solcellskablage, får ideal placering.

När underlaget är färdigt lägger vi det yttre och synliga lagret, taktäckningen. Här har vi tillsammans med dig hittat rätt material, profil och kulör. Vanliga material är takpannor av tegel eller betong eller plåt – men det finns en uppsjö av andra härliga material att välja på. Kontakta oss, vi har koll på både klassikerna och trenderna.

Steg 4: Detaljerna som gör helheten

Nästa steg är detaljerna. Det är ofta tilläggen och de små sakerna som gör att taket går från bra till fantastiskt. Kanske vill du ha nytt takfönster, eller ny placering, ny skorsten eller ventilation och nya hängrännor och stuprör?

Steg 5: Slutkontroll, kvalitetssäkring och garantier

Ditt nya tak är klart! Efter avslutat arbete genomför vi en omfattande slutkontroll. Vi ser också till att allt är rent, snyggt och framförallt säkert. Vi ser till att spill, restmaterial och emballage forslas bort. Många av våra kunder vill också att vi forslar bort det gamla taket och allt material från det. Tillsammans med dig går vi igenom allt du behöver veta om underhåll och garantier för ditt nya tak.

Att byta tak är en stor investering i ditt hem, och vi strävar efter att alltid vara det team du litar på, som har erfarenheten och kunskapen som krävs för att leverera ett perfekt tak till ditt hus. Med mer än 25 år i branschen är vi på Västra Götalands Tak redo att lägga ditt drömtak.

Få gratis offert idag när du ska byta tak!

Klicka här för att kontakta oss gällande ditt takbyte eller använd formuläret så återkommer vi inom kort!

Beställ en offert

Att beställa en offert är kostnadsfritt, det är bara ett smidigt sätt att få fram ett bra pris.

  • Ange gatuadress
  • Ange på vilken ort arbetet ska utföras.