Solceller

Vi på Västra Götalands Tak erbjuder montering och installation av solceller. Oavsett om det är solceller till ett litet fritidshus eller en stor gård så har vi rätt produkter, erfarenhet och kunskap för att du som kund ska bli nöjd.

Solceller är ett miljövänligt och effektivt alternativ för att förse ditt hus med el. Det finns flertalet anledningar som gör solceller till ett självklart val. Skapa din egen el i hemmet med hjälp av solceller och spara pengar. I längden gör du en vinst både för dig själv och miljön tack vare att den el du använder produceras på ett miljövänligt sätt.

Välkommen att kontakta oss om du önskar ett kostnadsförslag eller har några frågor eller funderingar.

Solcellsstödet har höjts till 30 procent

Du som vill köpa eller har köpt solceller kan idag ansöka om investeringsstöd för solceller hos Länsstyrelsen. Vid årsskiftet valde Sveriges regering att höja stödet till 30 procent av investeringskostnaden. Regeringen har avsatt drygt 900 miljoner kronor per år för perioden 2018–2020.

Solcellsstödet finns kvar så länge de avsatta pengarna räcker, ”så länge lagret räcker” är det som gäller för solcellsstödet. Att solcellsstödet har ökat innebär några ändringar, återbetalningstiden ligger på 10–12 år, beroende på hur stort paket du väljer. Istället för solcellsstöd kan du även välja ROT-avdraget för arbetskostnaden av installationen. Värdet är 9% av totalkostnaden.

Du kan läsa mer om regeringens beslut och ansöka om solcellsstöd:

Pressmeddelande

Så ansöker du om solcellstöd