Takmålning – förnyat utseende och längre livslängd

Taktvätt och takmålning går ofta hand i hand. Där taktvätt utgör själva grundarbetet är målningen ofta pricken över i:et, och nyckeln till ett fräscht intryck. Samtidigt innebär båda åtgärderna att taket får längre liv.

Första skyddet mot höststormar, iskyla och högsommarvärme

Att måla om taket ger ett förbättrat skydd mot det nordiska vädret – regn, snö, sol och ibland även is tär på taktäckningen. Ett nytt lager färg agerar som takets, ja hela husets, första skydd mot klimat och fukt som på sikt kan leda till läckage och annat elände.

Förlänger livslängden – och ger skönare inomhusklimat

Förutom att skydda från vädrets påverkan skyddar en kvalitetsfärg även taket från skador som kan uppstå av UV-strålning och påväxt som alger och mossa. Det gör att taket håller längre. Samtidigt ger ett tak målat med färg som reflekterar solstrålningen svalare inomhusklimat på sommaren eftersom värmen som bildas på taket då vandrar ner i byggnaden i mindre omfattning.

En plånbokssmart väg till snyggare hus

Att måla om taket är såklart ett kostnadseffektivt alternativ till komplett takbyte. Om ditt tak inte är helt slut är den smarta vägen att först tvätta taket, se över det efter eventuella skador och renovera dessa och avsluta med en målning. Då håller ditt tak i många år till. Inte bara det, ett nymålat tak ger huset ett rejält ansiktslyft. Det kan vara värt att fundera över om du är i stånd att sälja huset. Avslutningsvis ger en takmålning inte sällan godare nattsömn eftersom du slipper fundera över om taket verkligen står pall mot höststormen.

Anlita en expert – det lönar sig

Att måla taket själv kan vara bökigt, och inte minst förenat med säkerhetsrisker och fallgropar i fråga om förarbete, färgval och målningsteknik. Med oss får du en expert hela vägen. Vi använder bara kvalitetsmaterial och kvalitetsfärger och har rätt erfarenhet, rätt utbildning och rätt utrustning för att din takmålning ska bli så bra det bara går.