Gult-hus-rött-tak(1)

Höj värdet på huset – tänk på taket!

Värdet på ett hus beror förstås på många faktorer, bland annat boyta, skick, läge, antal badrum, källare, trädgård och mycket annat. För dig som går i säljtankar kan det vara på sin plats att fundera över taket, som spelar en viktig roll för husets värde när mäklarskylten väl är uppsatt.

Trygghet

Taket är en betydande del av klimatskalet och skyddar förstås huset från väder och vind. Gamla tak ger ofta både noteringar i besiktningsprotokoll som kalla fötter hos spekulanter. Ett välunderhållet äldre tak, eller ett nyare, gör köpare trygga efter som det minskar risken för framtida reparationer som ofta, inte minst i fantasin, blir dyra.

Estetiken är viktig

Ett snyggt tak som matchar husets utseende höjer intrycket av hela byggnaden. Dessutom kan ett tak som bryter av mot husets övriga estetik vara väldigt spännande. Möjligheterna är obegränsade och ett fräscht tak lyfter alltid husets dragningskraft.

Energieffektivt

Moderna tak höjer energieffektiviteten i ditt hus – det betyder lägre uppvärmningskostnader och minskade driftkostnader. Det är alltid attraktivt för köpare, och kanske särskilt nu när energipriserna stigit.

Förutsägbarhet och långt liv

Ett nylagt tak håller länge. Precis som många andra seriösa och erfarna aktörer har lämnar vi mångåriga garantier på både jobb och material. Det innebär att spekulanterna kan vara säkra på att taket inte kommer medföra ekonomisk huvudvärk på ett bra tag framöver. Ett tak som behöver läggas om eller renoveras kommer uppfattas som en omedelbar extrautgift som behöver tas itu med strax efter att köparen tagit över huset – och det är sällan positivt ur köparsynpunkt.

Renovering, byte eller tvätt – vi hjälper dig med allt som rör tak inför din försäljning. Kontakta oss så berättar vi mer.