Därför ska du tvätta taket regelbundet

Taktvätt är ett av alla de där sakerna man ska göra som husägare men som kanske inte alltid blir av. Samtidigt är taktvätten en viktig ingrediens för ett tak som både är långlivat, energismart och, inte minst, snyggt. Ett nytvättat tak höjer husets helhetsintryck markant. Här har vi samlat fem anledningar att regelbundet tvätta taket.

Längre livslängd

Smuts, föroreningar, mossa, alger, lavar och annan påväxt skadar taktäckningen, speciellt takpannor, över tid. Att tvätta taket ökar livslängden och du slipper kostsamma akutrenoveringar.

Inget läckage, tack

Mossa och annat som växer på ditt tak innehåller fukt, som i sin tur kan leda till att din taktäckning bryts ner. På vintern blir fukten till is – och det gillar inte taktäckningen heller.  Så, mossa och annat växande är första steget till läckande tak.

Inomhuskomfort

Ett rent tak reflekterar solljuset bättre än ett smutsigt. Det innebär att hus med rena tak är svalare under sommarmånaderna och du slipper köra AC:n lika hårt.

Håller skadedjuren borta

Organiskt material på taket kan locka till sig ovälkomna gäster som myror, möss och fåglar. Ett rent tak gör att djuren hellre bosätter sig någon annanstans.

Höjer ögonbryn, och värdet.

Ett rent och underhållet tak ser förstås bra ut – och höjer inte bara helhetsintrycket utan också huset värde. Ett äldre hus, med äldre tak, kan med en taktvätt se både nyare och mer attraktivt ut om och när du ska sälja.

Vi hjälper dig hålla taket i trim

Att tvätta taket själv kan vara bökigt, och förenat med risker som hög höjd och skrangliga stegar medför. Vi hjälper dig hela vägen! Rätt erfarenhet, rätt utbildning, rätt utrustning, rätt produkter – och rent resultat. Det är taktvätt med Västra Götalands Tak.